sobota 14. februára 2015

Lujzin návod ako prežiť Valentín aka singles rulez

Okenný úvod


Ono veľmi vhodné by bolo sem capnúť video na Beyoncin šláger "Single ladies", ale aj tá to tam o pár sekúnd zabije dovetkom "...put a ring on it". Čiže preto tu nie je ten link, nájdi si keď veľmi chceš. 

Hejtu na hešteg Valentín už bolo asi dosť tento týždeň, mne osobne je úplne jedno že je dnes 14teho, narodky som už tento mesiac mala a to sa počíta. Teda, v tomto veku už bohvie. Keď budem mať dnes z niečoho depku tak z toho, koľko mám rokov a koľko vodky nemôžem vypiť, nie z červených ruží a Milka čokosrdiečok. Veď ja nepohrdnem žiadnym kvietím, ale kto už by sa len unúval.
Témou dnešného dňa je, ako ho prežiť. Nie že len prežiť, ale prežiť ho veselo, v kľude a tak. Možnos tí sa nám (Hesso Jašterák copyright) skýta hneď niekoľko. Vynechajme tie drahé ako ísť lyžovať či nakupovať, šport a pochôdzka po Auparku ešte nikomu neprospeli. Iba ak duševne, ale my židia šetrní pôjdeme skôr nejakými obmedzenejšími chodníčkami. Vyvetrať sa ísť von môžeš, smeti za teba nikto, a už vôbec nie spolubývajúca, nevynesie. Aj uprac trochu, bude ti to (možno) treba. Takže možnosti ako stráviť single Valentína sú viaceré, ja ponúkam návod. Svoj:


Ako sa dostať z okna na Valentína


- vylihovať do obeda v posteli, konzumovať vločky s mliekom, písať blog, čítať časopisy, pozerať Eurosport (ak si nekultúrna tak sa práve čuduješ) a očakávať, čo nové prinesie demotivácia a potom sa na tom udrbávať 10 minút http://www.demotivacia.com/valentinsky-special/

 - zavolať manke, lebo jej monológ o tom, prečo si sa rozišla s bývalým, to bol taký dobrý chlapec, a už si nikdy nikoho nenájdeš, ťa nakopne k tomu, aby si strávila tento deň nejakým hype-om

- lustrovať internety a hľadať kam pôjdeš večer za zábavou - najlepšie, vyber si nejaký klub, kam chodí veľa ľudí. V pohodke tam môžeš prísť aj sama, zatancuješ si v tlačenke v basementne, s niekým pokecáš, na to dám krk a keď sa ťa bude pýtať, s kým tu si, povieš, že s kamoškami. Je to priam nedokázateľné medzi toľkými ľuďmi

- spojiť sa s iným single človekom, ktorý chápe iba to, že je sobota. A to sa chodí von, na párty, nie do reštiky, preboha už vôbec do Cylindra, tam môžeš ísť oslavovať svoje osemnáste výročie so ženou a pri svetle sviečok a jeleňom ragú už osemnásty rok zatĺkať že nie, nie, nie ja som s ňou/s ním nespal/a. Veselá predstava.

- nutne zvoliť outfit, vieš koľko single ľudí sa bude dnes do nemoty opíjať tak isto ako ty? A matkinovské hlášky typu po polnoci sa už nič dobré nestane, neber do úvahy. Inak, fakt. Čo je to za totálny nezmysel? Veď na každom dobrom žúre hrá najlepší DJ medzi 00.00 a 1.30. 

- pri plnení plánu na 120% by mohlo byť takých 15-16 hodín CET, najvyšší čas sa obzrieť za nejakým malým nákupom v Samoške, z ktorého si dovezieš len pitie, lebo jedlo si ideš objednať. Nebudeš hádam variť, kde sme. A tousty každý deň nie sú plnohodnotná výživná strava. Obmena typu Emental a Kriváň sa neráta. No a vypi, čo vypiješ, ale nie teraz, až po jedle.

- okolo tej 18tej, medzičasom daj oprať, zajtra budeš rozbitá a nebude sa ti chcieť, si zavolaj donášku, ja neviem čo ti chutí. Ale pizzové forneti neroznášajú fyi. Ja by som šla do nejakých thajských rezančekov. Ak pánboh dá, okolo 19.30 by si mohla začať konzumovať svoje vyvolené jedlo. Nemusíš sa unúvať ho prehnať cez valencia filter a dať na instagram, iba ti to vychladne a aj tak to nikoho nezaujíma. Taak a jasné, môžeš začať degustovať i ten alkohol. (ak čakáš parťáka, tak mu čosi nechaj, nie z jedla, ale drink myslím. a slušne, nieže celú fľašu stiahneš, lebo potom NIČ NEBUDE)



- o 22hej, keď už si tak akurát v náladičke, z jutjubu peckuješ vhodnú hudbu (tu sa zastavím, lebo Sade, Banks, Jessie Ware sa nehodia, motivuj sa dramáčom, alebo ešte lepšie taký neurohop) pri lakovaní nechtov prichádza chvíľa, kedy treba založiť kapurkovú

- o 23 sa zberáš, klikáš Hopin alebo keď máš ešte chvíľu navyše, vyvolávaš taxíky, ale to už kto by robil, keď netreba

- o 23.30 pristávaš v meste a smeruješ do klubu, ktorý si si vyčekovala po internetoch. Vravela som - je tam milostivé prítmie, veľa osôb, ty si vycerená, lebo pravda fľašu si načala a hor sa do víru tanca.

Úspešný večer je zaručený, ak si splnila všetko, čo som ti tu vykladala, a teda si celý deň nerevala do vankúša, statočne si sa najedla a nezmontovala ešte pred príchodom do klubu. Frajera si tu síce nenájdeš, ale one night neorgazmus sa ti možno zadarí. Ale o to teraz nejde. Keď si single, tak sa podľa toho správaj. Čiže buď sa aj single domov vráť, alebo aj nie. Pochopila si aké to je výhodné?


Tvoja party Lujza








utorok 10. februára 2015

Lujza motivuje alebo prečo je lepšie byť tá druhá a či ozaj

Rozhodla som sa, že nebudem sľubovať nič, o čom budem nabudúce písať, lebo to aj tak nesplním. Nieže by som nechcela, ale vždy ma napadne niečo lepšie, aktuálnejšie. Ono moralizovať vie každý, ja sa do toho púšťať nechcem, lebo nie som kópia svätého obrázku, ale vyvstal jeden problém. Teda on sa udial už aj možno pred dvomi rokmi, ale kto to má zblogovať keď nie ja.


Cez okno vidieť iluminátov


Už nadpis našepkáva, čo je vo veci. Áno. Jeden chlap, dve ženy. Frajerka a milenka. Deti v hre nie sú ani neboli, tak sa prosím ešte neprežehnávaj. Klasická antická dráma.
Iste niekde nejaký tím najlepšie britských vedcov a psychológov tvrdí, že muži nie sú monogamní a neboli na to nikdy predurčení ako dokazuje ich riedka DNA. Majú to šťastie, že im rovno genetika dovolila súložiť kade chodia. Dámy, my to síce v génoch nemáme, ale zato odpozorovali sme to od nich kvalitne. Ale o tom som nechcela. Ak už sa stane situácia, že sa ocitneš v trojuholníku (a nemysli zas na iluminátov, škodí ti už na mozog tá Beyoncé) tak si v peknej vagíne. Lebo zo začiatku je to super, ľúbiš, užívaš, nemyslíš, iba ak na to, aká je ona chudera a ty si aká super cool lebo ty s ním súložíš a JU podvádza.  Ale keď sa zmotáš a príde vytriezvenie, prídeš na to, že síce ťa má rád, ale neurobí nikdy nič, aby sa tej prvej vzdal. 


Ani z okna ani dnu


A tu nastáva problém, ktorý treba zásadne riešiť. Nie tým, že si zas budeš čítať 10 čarodejníckych trikov ako ho získať späť, variť nápoj lásky, btw to je vodka, alebo podobnú kravinu, lebo návod nepotrebuješ, nestane sa to. Nikdy tvoj nebol, ani nebude. Nerozoberajme, že on je hajzel, veď ty si s ním do toho išla. Ale áno, je. Majetnícky primitív. Neurážaj sa, som jedna z mála čo ti povie pravdu nech je akákoľvek. To by ti ten tvoj iste nepovedal. Kým ty čekuješ vkuse telefón, či sa ti neráčil ozvať, reveš do vankúša lebo sa o neho bojíš, či sa nezhúlil do bezvedomia, tak on si vypisuje so sliepkami na pokeci alebo súloží tú svoju. To je ale málo pravdepodobné, prečo by si začal s tebou keby toho má doma dosť. Tadááá teraz to prichádza. No lebo je možné, že ťa fakt miluje. HAHA. (Nie ta hiphopová crew, na tú zabudni, ani na ich párty nechoď, za 8 eur sa dá vidieť aj niečo zmysluplné v činohre SND.) Sa zobuď! Keď to nevie s tebou skončiť on, lebo však prečo by to robil, keď ťa má ako opicu na špagáte, urob to ty. Hneď. Kľudne aj cez smsku, nebudeme sa tváriť, že si zaslúži nejaký rozhovor, keď tie tvoje pokusy odmietal. Je milión druhov takýchto neverníkov, a ver, že tí, čo sa tvária najneškodnejšie, robia najväčšiu zlotu. Nechcem ti už moc nakladať, lebo v živote tú smsku nevytvoríš, ale pamätaj, že sa treba zbavovať vecí, ktoré nás ťahajú dole. No spomeň si, kedy si sa s ním mala tak skvelo bezstarostne a nemyslela si na to, že od teba ide domov k nej do postele. Nie si bezcitná sviňa, iba si sa nechala zlákať na donebavolajúcu hovadinu. Nerob zo seba tragéda, stane sa isto aj niečo horšie. A karma sa o to postará, ty si ruky nešpiň a nieže ťa napadne tej prvej niečo vykladať, písať alebo tak. Ona za to zrejme nemôže. A keď, tak o tom nevie, ale ty sa do toho naozaj nemontuj. Na každého raz príde. To je fakt, nie zbožné prianie. 

A ty zmizni z tej parapety 


A kým tú frašku skončíš, nemysli na to, ako vám bolo spolu dobre, ale ako ti bolo vždy potom zle, keď si vedela, že je s ňou, že na tvoje narodky nemohol  s tebou byť, že si sama tancovala na silvestra a pod vianočným stromom s vínom v ruke cez slzy lúštila od neho smsku ako mu chýbaš, pričom on ju písal pod inou jedličkou a oslavoval s tou svojou. A pomedzi to ti tisíckrát nedvihol telefón, lebo ona spala vedľa neho. Halóoo! Nie si hlúpa, tak c´mon. Choď von, stretni niekoho iného a bav sa, nepotrebuješ ho. Zaves sa na svojho teplého kamoša alebo svoje party gyals, prinajhoršom sa zapíš na power jogu, ale rob niečo, čo ti pomôže vytesniť. Kľudne aj one night neorgazmus, veď sa aspoň zasmeješ. 
Ešte je len ráno, ale ja už fičím, dve hodiny lustrujem ebay, aby som ti mohla zadeliť super post o mojich najnovších outfitových vychytávkach, čo by mi mohla aj nejedna nákupná sliepka závidieť. Tak čítaj aj nabudúce a hlavne nerev. Bude aj horšie. 

Lujza















pondelok 2. februára 2015

Lujza sa zoznamuje virtuálne

Tak som si povedala, keď už som naposledy sľúbila, že niečo napíšem, tak to aj robím. A aby to korešpondovalo so začatou, obávam sa, že nevyčerpateľnou témou, tak začneme zábavnou metódou ako niekoho spoznať. Chlap, žena, mne je jedno s kým to chceš ťahať, ale ja na referendum nepôjdem.

Ktorým oknom?


Veľa žien sa sťažuje, že sa nevie zoznámiť. No, moja milá, to budeš musieť pohnúť riťou a ísť od fejsbukov het. Pokec tu nebudem ani spomínať, lebo to je pod moju úroveň, ale v rámci experimentu som na pár dní vyskúšala Badoo. Ak neviete (isto ti verím) tak to funguje klasicky, profil, fotka, zadáš nejaké základné údaje o sebe, aby ti nenašlo fakt každého trtka od 0-60 niekde z Kysúc, keď plánuješ prejsť najviac 5 zastávok sockou z Herlianskej na Trnavské mýto a pod. Cestovateľky mi snáď odpustia túto miernu iróniu. Vlak je v pohode, ale iba keď ideš hodku z párty z Viedne o 6 ráno a spíš, inak nula bodov. Tak parametre set upnuté, môžeme si vyberať. Kto ty vlastne si keď ideš hľadať ženskú na net a necapneš si tam fotku? Nie fotku svojho vtáka, bavoráka alebo s fľašou v ruke, ale takú normálnu. Aj selfie, v pohode. Ale nie o zrkadlo a fotiť si tetovačky alebo pekáč s buchtami, kriste. No nič, tieto len odkliknem že NIE. Nieže by bolo zlé vidieť dopredu čo ťa tam dole čaká (och toto je inak dobrá téma, postrach všetkých žien, držím v hlave) alebo že si chalanko z FTVŠ odfotil medveďa pred Auparkom, haha, ale o čom by ste sa bavili, keď už fotka napovedá, že je debil. Teda, opäť, lovkyne one night neorgazmov a golddiggerky nech sa nehnevajú. 

Ale čože by som klamala, zopár vhodných kúskov sa našlo. Vizuálne, výškovo, s miestom pobytu, fajn. Kameň úrazu prichádza teda o kúsok neskôr, a to pri konverzácii. (Tu ma napadá film Two night stand, ktorý ma dosť pobavil) Prvýkrát to zabolí pri hrúbke. Haha, nie TEJ, ty! I keď logiku to má :D gramatiku som myslela no.

Pri tomto som prišla na jednu závažnú životnú pravdu, a tá je, že vymeniť si zopár správ, čeknúť nutný intelekt, spôsob vyjadrovania a dohodnúť si stretko. V bársakej vinárni, nie na Jedlíkovej zrovna, teda pokiaľ chalan nie je abstinent, lebo ja isto nie som a radšej zabiť hodinu osobne ako týždeň vypisovaním a zmotávaním, aby potom prišlo to isté nutné zlo, čo po hodine. Chápeš. Celý čas ti to hovorím, s nadhľadom, nejde o život, ale čas sú peniaze alebo zábava s lepšími, tak si vyber. Ja som zvolila teda hneď stretko. Chalan  zaujímavý, vysoký, aj pekný. Ale hodina mi s ním stačila. Keď asi piatykrát spomenul bývalú (ďalší postrach všetkých žien ty trúd), tak som dala druhé víno, povedal, že platí, sympatické, a rozlúčili sme sa. A ja som si Badoo na druhý deň zrušila.

Vyhoď sa z okna


Vidíš, aká som inteligentná. A ty rozdávaš telefónne čísla a čuduješ sa že henten s ktorým si skoro išla von ťa otravuje. Žiadne číslo, nerozdávať, nie si charita. A buď si zapisuj alebo si rovno tieto blogy vytlač a daj zarámovať.Lebo isto nabudúce budeš niekomu núkať svoje číslo, nebodaj vizitku. Ozaj, toto je trápne jak šlak. Ešte mu rovno adresu domov napíš na čelo.

Tak toto bolo moje zoznámenie na virtuálnej báze. Týpka som odvtedy inak párkrát stretla s nejakou dievkou, predpokladám, že to bola bývalá súčasná :) Holt, ja som zabila len hodinu, mala som dvakrát dve deci bieleho v nie najhoršom podniku na Obchodnej (to je Valhalla aby si vedel) a spokojná som mohla sledovať moje kamošky ako sa trápia nad Pokecom. Aspoň jedna z nich sa naučila robiť si z toho mega srandu. O jej zážitkoch bude na týchto stránkach tiež reč. A aj o tej nenahraditeľnej mužskej schopnosti vyznať sa v dĺžkových mierach či ako sa to...

Nabudúce si dáme niečo o tom, prečo nehľadať vzťah na párty/diskotéke/letitrolle.
Ja si idem pustiť Simpsonovcov.






Vaša Lujza









Lujza vykročila do virtuality

Koho okno? 


Lujzine okno - nie, nie je to ani moje pravé meno, ani to nie je opis stavu, ktorý som prežívala po piatkovej párty v Účku celú sobotu. Proste sa mi to tak páčilo, tak som to tam dala.
Inak, mám dosť problém držať sa témy, dokonca aj tej, ktorú si zvolím sama, takže aspoň viete, že som skutočne žena a trieskam veselo jedno cez druhé. Keďže je údajne lepšie neskoro ako nikdy, i keď toto je vzhľadom na môj pokročilý vek možno aj naozaj neskoro (pre vás), nevadí.

Prečo toto okno a o čom?


Rozhodla som sa podeliť s vami o moje zábavné aj menej zábavné historky single života, v ktorých nebudú chýbať aj ne/osobné dissy na kadekoho a kadečo, aj na teba, podstatou bude veľakrát to, že muži a ženy si idú vždy svoje. Stále. A nechápu sa. A ani sa nikdy nebudú. Treba sa s tým zmieriť a ja vám s tým idem pomôcť. Nie s chápaním, ale so zmierovaním, aby bolo jasné. A čítaj pozornejšie. Jesť môžeš aj potom. Iste si teraz povieš, že som zakomplexovaná ohyzdná tehla, ktorá nikdy s chlapom nebola, ako by stará matka povedali, rovno sa ti smejem. Nezáviď. Aj som pekná, aj som mala týpkov. Aj desaťkrát. Nechválim sa, len uvádzam veci na pravú mieru. Mníška z Hronského Beňadika (kláštor tam je, už chápeš?) by to, čo sa tu bude diať asi ťažko napísala.


Keďže život single žien nie je rozhodne jednoduchý a taký uniformný až nudný, bude nám tu veselo. Ale nie vždy, lebo občas ten úsmev na tvári aj zamrzne - nie len v realite, ale aj v ctenej virtualite. Single som sa ocitla logicky tak, že som sa rozišla. Bystrá myseľ to už mala zaevidované dávno, všakže. No nebudeme tu rozoberať môj citový život, ale praktické ponaučenia, ktoré z jeho úskalí vyplynuli. Nieže by ti niekedy nejako pomohli, lebo sa nepoučíš, budeš skúšať, manévrovať a robiť kraviny, nasierať sa, že každý jeden je debil, ale na mňa sa aspoň nebudeš môcť vyhovoriť. Namiesto toho, aby si sedela doma a čítala s revom brožovanú kravinu s ružovým obalom, ktorú si si kúpila po ceste z roboty v Pantha rei s vysokobratislavskou prirážkou 10 eur, si čítaj toto v ajfone, keď pôjdeš sockou večer do mesta. Aj sa čosi naučís, aj sa zabavíš. Lebo sranda musí byť aj keby na pivo nebolo. Haha. Na to sa vždy nájde.

So započatím Lujzinho okenného výlevu by som chcela silno poďakovať opačnému pohlaviu (opačnému voči mne, haló...rozumej mužom), pretože bez nich by sa vykročenie do virtuality nikdy neudialo. A nie len to, žiadny ženský rozhovor by nestál za ničotné nič, keby vás nebolo na tomto svete. Na tomto mieste Vám skladám poklonu za to, lebo za iné to už asi veľmi neurobím. Ha, srandujem, veď trocha nadhľadu by ti neuškodilo. Aby si vedel/a, kamošov mám viac ako kamošiek, dôvod rozoberieme neskôr. Nemysli hneď na prasačiny, o to vôbec nejde.

S prihliadnutím na fakt, že na celých internetoch, ak nerátam Oprah na youtube, nie je nič, čo by ženám dalo ozaj niečo podnetného, sa na túto vec podujmem ja. Múdrosti  typu 10 dôvodov prečo vás nechce, 6 znakov ako zistíte, že vás chce, 3 dôvody prečo ho poslať k vode, 12 tipov ako ho znova očariť, bla bla...ani nečítajte. Zbytočne sa len rozčúlite, lebo zistíte, že na všetko existuje nejaký zaručený patent. A neklam, že to nečítaš. Sama si škodíš, lebo naozaj nie je každý chlap magor (ako sa v Účku na hajzlových dverách píše), i keď bude reč aj o super debilných vzorkách, akurát že proste neni do teba a ty si to nechceš uvedomiť. Alebo nie je až tak. Nuže, čím skôr si to zakaždým priznáš, tým lepšie pre teba. Vyžaduje si to tréning. A nadhľad, prosím! Áno, je to únavné, ale aj zábavné.

Teaser na ďalšie okno 

V najbližšom pokračovaní prezradím niečo o tom, ako chlapi ne/vedia baliť ženy, čo im žerieme a čomu sa smejeme. Takže, vypni internety, a choď sa prejsť von, daj si cigu, pizzové fornetti, čo ti chutí a teš sa na pokračovanie.

Tvoja Lujza